Installatie van zonnepanelen (op de eigen dak)

Zonnepanelen op je huurhuis

Je kunt geld besparen door zelf je eigen energie op te wekken. Zonnepanelen liggen dan het meest voor de hand. Voorwaarde is dan wel dat je verhuurder hieraan wil meewerken. Is dat niet het geval, dan kun je deelnemen aan een zonnepark(je) over het dak van een bedrijf of vereniging. Of word simpelweg klant bij een groene energieleverancier.


Zonnepanelen op je huurhuis: een Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV)

Kun je zelf te investeren in zonnepanelen? Neem dan contact op met je verhuurder (woningbouwvereniging en verhuurder in de vrije sector) om horen of dat mogelijk is, en welke voorwaarden worden gesteld. Let vooral op de consequenties voor jouw investering als je verhuist. Meenemen van de panelen is kostbaar. Kan en mag je ze overdragen aan de verhuurder of de volgende huurder? En wat betekent het voor de huurprijs die je betaalt? Neem in elk geval zoveel zonnepanelen als je nodig hebt voor je eigen, te verwachten verbruik en niet alleen je verbruik in het verleden.Burgercoöperatie LochemEnergie heeft banden met Viverion en IJsseldal Wonen. Informeer of LochemEnergie iets voor je kan betekenen.

 

Zonnepanelen op andermans dak

Je kunt ook deelnemen aan collectieve opwek. Zo plaatst burgercoöperatie LochemEnergie zonnepanelen op reeds bestaande, grote daken van bijvoorbeeld een bedrijf of verenigingsgebouw. Deze panelen kun je kopen of huren. Je verbruikt de energie die je ermee opwekt, niet rechtstreeks. Je financiële voordeel heeft te maken met de energiebelasting, waardoor je energierekening lager wordt. Kijk voor meer informatie bij Zon op andermans dak.

 

Groene stroom van een betrouwbare leverancier

Wil je graag groene energie gebruiken maar kan of hoeft dat wat jou betreft niet met eigen zonnepanelen? Denk er dan eens over om klant te worden bij een leverancier van groene energie. Onder andere de Consumentenbond geeft een overzicht van de groenste energieleveranciers. Je bespaart weliswaar geen geld door zelf energie op te wekken, maar je leeft wel duurzamer.